Історія однієї помилки. (Внесок Я. Б. Епштейна на будівництво політехнічного інституту в Києві) - Андреєв, І. (Краєзнавство, 2018)
Проаналізовано матеріали, які стосуються збору коштів на будівництво Київського політехнічного інституту, а саме, великого внеску, зробленого власником банкірської контори Яковом Борисовичем Епштейном. Виявлені документи заперечують усталену в даний час думку про розподіл пожертв, які були зроблені меценатами на межі ХIХ–ХХ століть. Отримані висновки базуються, у першу чергу, на архівних матеріалах міста Києва.