Мобілізації військовозобов'язаних під час Першої світової війни (за матеріалами Полтавської губернії) - Саранча, В. (Краєзнавство, 2018)
У статті розглянуто механізм проведення мобілізаційних заходів у 1914-1917 рр. на території Полтавської губернії, визначено їх законодавчу базу. Проаналізовано статистичні показники призовів новобранців у регіоні. Особливу увагу приділено дослідженню ставлення населення Полтавщини до мобілізаційних заходів періоду Першої світової війни.