VІI Всеукраїнський історико-культурологічний форум "Сікорські читання" - Нагайко, Т. (Краєзнавство, 2018)
17 жовтня 2018 р. у Державному вищому навчальному закладі «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбувся VІI Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання». Цьогорічне зібрання мало особливий підтекст, адже відбувалося з нагоди ювілейної дати – 95-ої річниці від дня народження Героя України, визначного культурного діяча, музеєтворця Михайла Івановича Сікорського. Співорганізатори цього щорічного дійства – Національна спілка краєзнавців України, Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» та громадська організація «Переяславський Скарб». Задля вшанування пам'яті визначного представника українського музейництва, організаційним комітетом було докладено значних зусиль, аби програма форуму наповнилася змістовними ініціативами в галузі культури, науки та освіти.