Яків Флейшман. Непарадний портрет начальника особливого відділу УДБ УНКВС по Дніпропетровській області - Бажан, О.; Золотарьов, В. (Краєзнавство, 2019)
У статті відтворена біографія та діяльність співробітника радянських органів державної безпеки Яківа Флешмана, який відіграв значну роль у придушенні отаманського руху на Поділлі, Київщині в 1920-х роках та у здійсненні масових політичних репресій у часи Великого терору на теренах сучасної Дніпропетровської області.