Екологічний конфлікт і ресурсна безпека: економіко-правовий аспект - Сабадаш, В.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті визначено основні групи чинників виникнення екологічних конфліктів у сучасних соціально-економічних системах; ключові економіко-правові проблеми, які характеризуються значним потенціалом конфліктності і потребують законодавчо-нормативного врегулювання; запропоновано економіко-правові підходи до врегулювання екологічного конфлікту.