Напрями підвищення рівня природно-техногенної безпеки промислового регіону України - Кононенко, О.Ю. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Проведено комплексне дослідження стану природно-техногенної безпеки промислового регіону України та визначено напрями його покращення. Проаналізовано динаміку надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру у промисловому регіоні. Виявлено внутрішньорайонні відмінності рівнів природно-техногенної безпеки регіону.