Причини смертності населення містечка Пирятина у першій половині ХІХ ст. (за матеріалами метричних книг) - Подгорна, А. (Краєзнавство, 2019)
У статті на основі даних метричних книг розглядаються основні демографічні характеристики смертності населення містечка Пирятина першій половині ХІХ ст. (такі як загальний коефіцієнт смертності, розподіл померлих за віковими групами, сезонність смертності). Проведено загальний аналіз причин смертності, а також виокремлено основні причини смерті для різних вікових груп (1-річні діти, діти від 2 до 14 років, дорослі, літні особи) та простежено сезонний розподіл причин смерті у цих вікових групах.