Мережа аптечних закладів Київської губернії як вид медичної допомоги населенню краю (кінець ХVIII - початок 60-х рр. XIX ст.) - Морей, Т. (Краєзнавство, 2019)
У статті на основі архівних матеріалів та нормативно-правових актів проведено аналіз та визначено фактори, які впливали на отримання дозволу на відкриття аптек, їх місцезнаходження, матеріальне становище та забезпечення медикаментами. Проаналізовано чинники, які впливали на встановлення та обрахунок цін на медичні препарати відповідно до законодавства, а також повноваження органів, які здійснювали контроль за аптечною справою у Київській губернії.