Функціональне моделювання як інструментарій аналізу фінансового стану підприємств - Латишева, О.В.; Касьянюк, С.В.; Баранов, Р.Р.; Закіров, Р.Р. (Управління економікою: теорія та практика, 2019)
Стаття присвячена актуальній проблемі використання інструментарію ІТ-технологій для аналізу фінансового стану та його моделювання. Представлено процедуру застосування методології функціонального моделювання бізнес-процесів і графічного описання процесів нотації IDEF0 (англ. Integration Definition for Function Modeling) для аналізу фінансового стану та його моделювання на майбутні періоди для вітчизняного підприємства. Наведено діаграму SADT (Structured Analysis and Design Teqnique) та представлена її декомпозиція за основними етапами аналізу фінансового стану. Описано та зображено процедуру аналізу фінансового стану та визначення резервів його покращення на основі функціонального моделювання в нотації IDEF0. У статті акцентується увага на специфіці нотації інструментарію інформаційних технологій моделювання, що застосовуються при моделюванні фінансового стану.