Професійна асиметрія українського ринку праці - Кримова, М.О. (Управління економікою: теорія та практика, 2019)
Проведено глибинне дослідження професійної структури національного ринку праці. Запропоновано методологічні підходи до оцінки професійної асиметричності ринку праці, які включають три основні етапи дослідження (інформаційно-підготовчий, розрахунковий, аналітичний). Визначено межі рівня симетричності та асиметричності ринку праці. Здійснено оцінку глибини асиметричності українського ринку праці на основі використання інформації офіційної статистики та ключових Інтернет-порталів з пошуку роботи. Розкрито основні глобальні та національні передумови виникнення асиметричності професійної структури рикну праці України. Окреслено ризики та шанси наявної в країні асиметрії ринку праці.