Теорія обчислень: від гарантованих оцінок похибок до сучасних комп'ютерних технологій - Сергієнко, І.В.; Задірака, В.К.; Швідченко, І.В. (Вісник НАН України, 2020)
У статті простежено шлях розвитку теорії обчислень: від аналізу точності та ефективності обчислювальних алгоритмів, тестування їх якості, побудови оптимальних алгоритмів, пошуку резервів оптимізації обчислень до побудови сучасних комп'ютерних технологій розв'язання задач прикладної та обчислювальної математики із заданими значеннями характеристик якості за точністю та швидкодією. Коротко охарактеризовано наукові напрями досліджень у галузі обчислювальної математики, за якими Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України має унікальні досягнення світового рівня.