Талановитий вчений, мудрий керівник і організатор (до 70-річчя академіка НАН України О.М. Пономаренка) - Степанюк, Л.М.; Павлишин, В.І.; Сьомка, Л.В. (Вісник НАН України, 2020)
14 січня 2020 р. виповнюється 70 років видатному вченому геологу-геохіміку, відомому фахівцю в галузі ізотопної геохронології та геохімії ізотопів, заслуженому діячу науки і техніки України (2008), лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (2014), академіку-секретарю Відділення наук про Землю НАН України (з 2015), директору Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. М.П. Семененка НАН України (з 2008), доктору геологічних наук (2003), професору (2013), академіку НАН України (2015) Олександру Миколайовичу Пономаренку.