Біосенсори — аналітичні прилади нового покоління (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 18 грудня 2019 р.) - Солдаткін, О.П. (Вісник НАН України, 2020)
У доповіді розглянуто найважливіші результати наукових досліджень в установах НАН України, пов'язаних зі створенням сучасних біоаналітичних засобів, наведено приклади оригінальних розробок українських учених у цій галузі, проаналізовано основні тенденції подальшого розвитку сенсорних технологій.