Про виконання цільової програми наукових досліджень НАН України "Перспективні дослідження з фізики плазми, керованого термоядерного синтезу та плазмових технологій" на 2017–2019 рр. (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 18 грудня 2019 р.) - Загородній, А.Г. (Вісник НАН України, 2020)
У доповіді висвітлено результати фундаментальних досліджень, проведених ученими НАН України в галузі проблем теорії плазми, керованого термоядерного синтезу та плазмової електроніки в рамках виконання цільової програми наукових досліджень НАН України «Перспективні дослідження з фізики плазми, керованого термоядерного синтезу та плазмових технологій» на 2017–2019 рр. Запропоновано започаткувати нову цільову програму наукових досліджень НАН України «Фізика плазми і плазмова електроніка: фундаментальні дослідження та застосування» на 2020–2022 рр.