Формування українського сегменту європейського дослідницького простору у сфері спостереження Землі (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 29 січня 2020 р.) - Куссуль, Н.М. (Вісник НАН України, 2020)
У доповіді наведено інформацію про перспективи інтеграції української науки до європейського дослідницького простору та основні напрями діяльності з досягнення цієї мети. Розглянуто результати співпраці з європейським дослідницьким простором у контексті реалізації проєкту ERA-PLANET у рамках програми «Горизонт-2020», виокремлено найбільш перспективні напрями подальшого формування українського сегменту європейського дослідницького простору у сфері спостереження Землі.