Аналіз трудового потенціалу Придніпровського і Донецького економічних районів у контексті формування регіональних інноваційних екосистем - Антонюк, В.П. (Економічний вісник Донбасу, 2020)
В статті здійснено аналіз кількісних і якісних параметрів трудового потенціалу регіонів, що входять до Придніпровського і Донецького економічних районів. Зроблено оцінку рівня його потенційної інноваційності, виявлено негативні тенденцій динаміки трудового потенціалу, які проявляються у зменшені чисельності зайнятих, суттєвому скороченні кадрів промисловості та науково-дослідного сектору, що створює значні перешкоди на шляху формування інноваційних екосистем цих регіонів. Обгрунтована необхідність комплексної модернізація соціально- економічного розвитку Придніпровського та Донецького економічних районів, яка має базуватися взаємопов’язаній розбудові середньо-високотехнологічних галузей промисловості, якісної професійної освіти та ефективного науково-дослідного сектору.