Структурні механізми взаємодії дефосфорильованих 2`-5`-триаденілатів з білком S100A1 - Скоробогатов, О.Ю.; Жуков, І.Ю.; Ткачук, З.Ю. (Доповіді НАН України, 2020)
За допомогою методів ЯМР спектроскопії та комп'ютерного моделювання вивчали структурні механізми взаємодії дефосфорильованих 2´5´ триаденілатів з білком S100A1. Встановлено, що дефосфорильований 2´5´ триаденілат зв'язується з білком S100A1 на межі Са²⁺ зв'язувального домену та лінкерного регіо ну. Утворення комплексу білок—триаденілат стабілізується трьома зв'язками, два з яких електростатичні, а один водневий. Зафіксовані особливості взаємодії дефосфорильованого 2´5´ триаденілату з S100A1 можуть бути підґрунтям для пояснення однієї з неописаних раніше функцій дефосфорильованого 2´5´ триаденілату.