Синтез заміщених 5Н-імідазо[1,2-e][1,3,5]триазепінів - Демидчук, Б.А.; Сущенко, І.О.; Михальченко, О.А.; Суховєєв, В.В.; Броварець, В.С. (Доповіді НАН України, 2020)
У результаті взаємодії 1-арил-2-азатетрахлор-1,3-бутадієнів з 2-(амінометил)імідазолом відбувається регіоселективне анелювання до імідазольного ядра триазепінового циклу і утворюються перші представники нової гетероциклічної системи 5Н-імідазо[1,2-e][1,3,5]триазепіну з високими виходами. Будову останніх надійно доведено за допомогою сучасних спектральних досліджень і рентгеноструктурного аналізу.