Знаний учений і видатний організатор науки (до 70-річчя від дня народження академіка НАН України В.Ф. Мачуліна) - Богданов, В.Л.; Бєляєв, О.Є. (Вісник НАН України, 2020)
Статтю присвячено життю і творчості відомого вченого в галузі фізики напівпровідників, видатного організатора вітчизняної науки, громадського діяча, двічі лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (1994, 2003), заслуженого діяча науки і техніки України (1998), директора Інституту фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України (2003–2014), головного вченого секретаря НАН України (2012–2014), голови Вищої атестаційної комісії України (2003–2011), доктора фізико-математичних наук, професора, академіка НАН України Володимира Федоровича Мачуліна.