Як не допустити глибокої рецесії національної економіки - Борейко, В.І. (Вісник економічної науки України, 2020)
В статті розкрито, що світова та національна економіки розвиваються циклічно, тому Україні необхідно завчасно готуватися до фінансово-економічних криз, які є неминучими. Визначено, що нинішня рецесія національної економіки буде посилена проблемами, пов’язаними з поширенням на терени країни коронавірусної хвороби та запровадженням у зв’язку з цим карантину. Запропоновано органам державної влади запровадити комплекс випереджаючих заходів для недопущення повторення кризової ситуації 2008-2009 років. Обґрунтовано, що дії держави щодо зниження податкового і соціального навантаження, збереження робочих місць та залучення нових інвестицій сприятимуть мінімізації наслідків кризи та разом із виваженою фінансовою політикою підприємств дозволять Україні обмежити фінансово-економічні потрясіння та не допустити глибокої рецесії