Здоров’я в системі чинників формування трудового потенціалу України - Антонюк, В.П. (Вісник економічної науки України, 2020)
У статті висвітлені соціально-економічні аспекти здоров’я працездатного населення як основи формування трудового потенціалу країни. Здійснено аналіз стану здоров’я працездатного населення, виявлено, що половина працездатних має певні хвороби, а поширеності захворювань зростає. Особлива увага приділена небезпечним умовам праці та виробничому травматизму. Систематизовано ризики для здоров’я зайнятого населення та визначено умови вирішення проблеми поліпшення здоров’я.