Репрезентація образу Іншого в художньому й публіцистичному дискурсі Олеся Гончара - Приліпко, І.Л. (Слово і Час, 2019)
У статті розкрито особливості зображення в художніх та публіцистичних творах О. Гончара представників інших народів. З'ясовано специфіку рецепції й репрезентації етнообразів та інокультурних реалій у контексті парадигми “Я – Інший”, “Свій – Чужий”. Простежено творчу трансформацію вражень О. Гончара від поїздок у різні країни, художнє втілення в його творах особливостей пізнання та сприйняття угорців, словаків, чехів, японців, китайців, індійців, португальців, американців, німців, ромів та ін.