Метафізика пошуку в новелах Федора Потушняка - Лях, Т.Л. (Слово і Час, 2019)
Творчість Федора Потушняка формувалася під впливом сучасних йому культурно-історичних реалій, європейської філософії. Розуміння прихованого, таємничого пронизує не лише лірику, а й прозу письменника. У статті досліджено мотив пошуку крізь призму метафізичного в новелах Ф. Потушняка – віднайдення персонажами втраченого зв'язку зі своїми духовними праосновами, сенсу життя, творчості. Також розглянуто образи-символи, зміну часу і простору, інші художні деталі.