IV міжнародна наукова конференція "Україністика: вчора, сьогодні завтра" - Поліщук, Я.О. (Слово і Час, 2019)
Четверта міжнародна наукова конференція з циклу “Україністика: вчора, сьогодні, завтра…” відбулася 26–27 листопада 2018 р. в Познані (Республіка Польща). Цього разу вона була приурочена до ювілею університету імені Адама Міцкевича (УАМ), що незабаром відзначатиме 100-річчя свого існування. Науковий форум мав на меті виявити провідні тенденції та проблеми в сучасній україністиці на прикладі досліджень з царини української мови, літератури та культури. У конференції взяли участь понад 60 науковців із Польщі, України, Чехії, Німеччини й Австрії.