Славістика на службі культурної дипломатії - Татаренко, А.Л. (Слово і Час, 2019)
Рецензія на книгу: Ołeksandr Koszyc i jego dziennik “Z pieśnią przez świat”; redakcja naukowa Walentyna Sobol. – Warszawa: Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego, 2018. – 394 s.