Шевченкознавча школа С. Смаль-Стоцького: постаті та концепції (кіцмансько-коломийський осередок) - Меленчук, О.В. (Слово і Час, 2019)
У статті здійснено огляд здобутків учнів С. Смаль-Стоцького на шевченкознавчій ниві, які продовжили справу вивчення та популяризації творчості Т. Шевченка на буковинсько-покутському просторі. Акцент зроблено на одному з важливих осередків – Кіцмансько-Коломийському, де жили й працювали випускники Чернівецького університету початку ХХ ст. (О. Цісик, Д. Николишин, М. Равлюк, М. Харжевський, О. Ковбуз, Б. Левицький та ін.), які розвивали традиції шевченкознавчого семінару С. Смаль-Стоцького.