Про суспільний розвиток осілого населення Дністро-Бузького Причорномор'я сарматського часу - Синицин, М.С. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
В одній з ям на Петухівському городищі був знайдений дуже зруйнований іржею залізний предмет, що нагадує формою рівнобедрений трикутник, ребра якого дорівнюють 0,23 м, а основа 0,16 м. Оскільки цей залізний предмет погано зберігся, важко визначити його функціональне призначення, але загальна форма його великою мірою нагадує леміш, ніс і один кут якого розсипались. Якщо цей залізний предмет вважати за леміш, то його форма підказує, що плуг цієї епохи був двополичний, близький за своєю будовою до сохи.