Матеріали до археологічної карти Новогеоргіївського району, Кіровоградської області - Грибенко, П.М. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
Територія Новогеоргіївського району розташовується на Правобережжі, в північно-східній частині Кіровоградщини. Особливості рельєфу такі: з заходу на північний схід тягнеться кам'яне пасмо, яке розділяє територію на дві частини. Пасмо наближається до ріки Дніпра в районі села Табурище і виходить на Лівобережжя біля Кременчука.