Археологічні пам'ятки долини р. Тілігул - Патокова, Е.Ф. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
Восени 1956 р. науковими працівниками Одеського державного археологічного музею була проведена археологічна розвідка по течії річки Тілігул, по маршруту Ананьїв — Троїцьке — Андрієво-Іванівка — Березівка (в межах Одеської області).