Кам'яні знаряддя праці з фондів Одеського державного археологічного музею - Ярова, Є.X. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
В археологічній колекції Одеського державного археологічного музею зберігається декілька десятків кам'яних знарядь праці часів неоліту і бронзи. Після розбирання колекції слід виділити знаряддя праці різних форм та призначення — сокири, молоти, полірувальники. За формами і функціями дій їх в свою чергу можна розбити на види і групи.