И. Г. Спасский. Русская монетная система, М., 1957 - Загинайло, А.Г. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
До недавнього часу радянська нумізматика не мала такої узагальнюючої праці, яка б в простій формі могла познайомити широкі кола учителів-істориків, студентів історичних факультетів та звичайних аматорів-нумізматів з тими проблемами, що стоять перед допоміжною історичною наукою — нумізматикою. Лише в 1957 р. вийшла книжка І. Г. Спаського «Російська монетна система», яка заповнює цю лакуну.