Histria Monografie arheologica, v. I, Bukuresti, 1954 - Каришковський, П.Й. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
Присвячена археологічним пам'яткам стародавньої Історії монографія, випущена Академією наук Румунської Народної Республіки, являє собою результат роботи великого колективу спеціалістів.