Польові дослідження Одеського державного археологічного музею в 1959 р. - Кравченко, А. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
В 1959 р. Одеський археологічний музей сумісно з Одеським державним університетом ім. І. І. Мечникова організував три експедиції, які провадили археологічні дослідження в Одеській області. Начальник всіх експедицій — директор музею, доцент ОДУ Синицин М. С.