Сторінками київського життя Олени Пчілки (до 170-річчя від дня народження) - Іскорко-Гнатенко, В.М. (Слово і Час, 2019)
Непересічна постать Олени Пчілки тісно пов'язана з Києвом, де вона навчалася, брала шлюб, писала та видавала літературно-художні твори й наукові праці, здійснювала культурно- громадську, просвітницьку й видавничу діяльність. Тут знайшла вічний спочинок. Стаття присвячена київському періоду життя відомої письменниці.