“Фланер двох берегів”: образ Парижа у творчості Ґійома Аполлінера - Сірочук, Т. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Стаття “Фланер двох берегів”: образ Парижу в творчості Ґійома Аполлінера” підкреслює особливе захоплення поета французькою метрополією. Опираючись на певні біографічні факти, а також на прозові і поетичні твори Аполлінера, дослідження репродукує перехід урбаністичного натхнення в літературні модерністські експресії та визначає елементи створеного Аполлінером образу Парижу, які стали ремінісценціями у французькій поезії ХХ століття.