Лазар Баранович про воскресіння Лазаря: інтерпретація біблійного матеріалу чи штрихи до образу автора - Матушек, О.Ю. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У цій статті розглядається тлумачення євангельської історії про Воскресіння Лазаря у проповідях архієпископа Чернігівського і Новгород-Сіверського другої половини XVII століття Лазаря Барановича. Тут також вивчаються засоби створення образу автора у проповідях, зокрема формули самоприниження та міфологізація.