«Текст як конденсатор культурної пам'яті»: інтертекстуальний простір прози Валерія Шевчука - Приліпко, І. (Слово і Час, 2020)
У статті розглянуто показові аспекти інтертексту прози В. Шевчука. Простежено особливості міжтекстової взаємодії доробку письменника на рівні різних форм і типів інтертексту. Особливу увагу приділено розкриттю специфіки діалогу творів В. Шевчука з претекстами — агіографією, автобіографічною та щоденниковою літературою бароко.