Семантична класифікація предикатів - Боговик, О.А. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті розглянуто семантичну класифікацію та виокремлення предикатів знання. Подано компаративний аналіз предикатів знання та думки в українській, російській та англійській мовах, спосіб яким названі предикати пов’язані між собою і як вони віддзеркалюють ментальну діяльність людини. Визначено синонімічний ряд предикатів знання та думки, а також подано їхні спільні та відмінні риси.