Як укладалася докладна редакція так званого листа хозарського царя Йосифа - Бушаков, В. (Хазарский альманах, 2005)
Докладну редакцію так званого листа хозарського царя Йосифа, виданого Ісааком Акришем у Стамбулі 1577 року, було знайдено 1874 року серед рукописів, зібраних Авраамом Фірковичем. який, вірогідно, i був її укладачем. Думку виготовити докладну редакцію спровокувала присвячена рукопису Ібн Русте відома праця Д. Хвольсона (1869 р.), в якій згадуються лист Йосифе, трактат Константина Порфірогенета "Про управління імперією" i праці арабо-перcьких географів, мандрівників та істориків. Саме з трактату й запозичено основну частину внесених у докладну редакцію топонімів та етнонімів.