Міжфазовий розподіл серцево-судинних фармацевтичних препаратів у класичних та індукованих фенолом міцелярно-екстракційних системах - Куліченко, С.А.; Дорощук, В.О.; Гонта, Н.А.; Дроздова, М.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Вивчено вплив гiдрофобностi та структури молекул фармацевтичних препаратiв на ефективнiсть їх мiжфазового розподiлу в класичних та iндукованих фенолом мiцелярно-екстракцiйних системах. Характер взаємного впливу обох факторiв свiдчить про “органiзованiсть” чистих та фенол-модифiкованих мiцелярних фаз неiонних поверхнево-активних речовин. На пiдставi отриманих даних запропоновано моделi для прогнозування параметрiв мiцелярної екстракцiї серцево-судинних фармацевтичних препаратiв для їх концентрування перед визначенням.