О зарождении карбоновой угленосной формации Львовско-Волынского угольного бассейна - Шульга, В.Ф.; Костик, И.Е.; Матрофайло, М.Н.; Король, Н.Д. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Пiзнiй турне — час зародження вугленосної формацiї. Ранiше це явище датувалося раннiм вiзе. Процес формування вiдбувався поступово та характеризувався в несприятливими умовами для вугленагромадження. Пiзньотурнейськi вiдклади хорiвської свiти вiдповiдають “зародковому” трансгресивному перiоду розвитку вугленосної формацiї Львiвсько-Волинського басейну, тому її нижню границю слiд проводити по основi цiєї свiти.