Твір Ібн Фадлана у дослідженнях А. П. Ковалівського - Мітряєв, А.І. (Хазарский альманах, 2015)
Стаття, заснована на архівних матеріалах, описує трагічне життя та наукову діяльність Андрія Ковалівського (1895–1969), українського арабіста, який підготував перше видання книги подорожі до волзьких булгар Ібн Фадлана у 921–922 рр., опублікованої в 1939 р.