Перший харківський період наукової діяльності Андрія Ковалівського - Циганкова, Е.Г.; Василюк, О.Д. (Хазарский альманах, 2015)
В статті йдеться про перший харківський період роботи видатного українського арабіста Андрія Петровича Ковалівського (1895–1969). Насамперед, він відомий як науковець, який зробив вагомий внесок у розвиток вітчизняного сходознавства. Хоча протягом життя вчений однаково плідно працював не тільки як орієнталіст, а й як україніст, особливо в перші роки своєї наукової діяльності.