Великий монгольський курултай 1235 року в контексті політичного становлення Pax Mongolica - Омаров, С.М. (Хазарский альманах, 2015)
У статті розглянуто основні проблеми пов’язані з метою, цілями і місцем проведення великого монгольського курултаю 1235 р. На основі аналізу історичних джерел висвітлюються головні причини, наслідки та значення курултаю в контексті політичного становлення Pax Mongolica. Також здійснена спроба визначити пріоритетний напрямок монгольської експансії 1235 року.