Решение задач о свободных колебаниях конических оболочек переменной толщины - Григоренко, А.Я.; Мальцев, С.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Наводиться чисельно-аналiтичний пiдхiд для дослiдження вiльних коливань тонких конiчних iзотропних оболонок змiнної товщини, який базується на сплайн-апроксимацiї невiдомих функцiй. Розрахунки виконанi для рiзних типiв граничних умов. Дослiджено вплив змiнної товщини на характер поведiнки динамiчних характеристик.