Идентификация градиентными методами теплового и термонапряженного состояний двухслойного цилиндра по поверхностным перемещениям - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Одержанi явнi вирази градiєнтiв функцiонала-нев’язки та вiдповiднi задачi для реалiзацiї градiєнтних методiв розв’язання задачi iдентифiкацiї температурного, термонапруженого станiв двошарового цилiндра за вiдомими радiальними напругами, перемiщеннями на зовнiшнiй поверхнi.