До історії вивчення тубільного населення Криму доби раннього заліза - Кравченко, Е.А. (Боспорские исследования, 2010)
У статті подано аналіз історії дослідження населення Криму, археологічним еквівалентом якого с кизил-кобинська культура, а за писемними джерелами відомого як „таври”. Висвітлено усі напрямки історичної інтерпретації джерел окрім його історії у контексті давньогрецької економіки, політики і культури, що вимагає окремого дослідження.