Домашні святилища у північно-східному районі Херсонеса - Шевченко, Т.М. (Боспорские исследования, 2010)
У статті розглядаються результати картографування знахідок культового призначення в житлах північно-східного, сусіднього з теменосом, району античного Херсонеса. Для цього визначено критерії, за якими ті чи інші типи артефактів можна вважати свідченнями родинних культів, а місця їх виявлення в житлах - до домашніх святилищ. Знахідки культового характеру локалізовано за приміщеннями в житлових будинках, враховуючи нові розробки в історії житлового будівництва Херсонеса.