Образ матері міст руських як свідка минулого в творчості І. Драча та Б. Олійника - Витрикуш, Г.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2010)
Стаття присвячена розгляду питання місця і значення образу Києва як культурно-історичного центру в поетичній творчості І.Драча та Б.Олійника. образ матері міст руських використовується для розкриття важливих проблем минулого і сьогодення – історичної пам’яті, родинних традицій, гуманності.