Граничні теореми для випадкових елементів у ідеалах порядково обмежених елементів функціональних банахових граток - Мацак, І.К.; Плічко, А.М. (Український математичний журнал, 2001)
Для послідовності незалежних випадкових елементів із ідеалу порядково обмежених елементів банахової гратки досліджується асимптотична відносна стійкість екстремальних значень, закон великих чисел для p-х степенів та центральна гранична теорема.